Un dels aspectes de major rellevància del Pla de recuperació patrimonial del Paranimf és l’estudi sobre els futurs usos d’aquest espai, així com la seua gestió i viabilitat futura.

Per arreplegar la quantitat més gran de punts de vista i obtenir un pla consensuat i viable, es planteja un procés col·laboratiu en el qual implicarem a agents del sector públic, el sector privat, la societat civil i sectors del coneixement.

Aquest procés d’implicació d’agents, que es desenvoluparà al llarg de 2021, consta de les següents activitats:

Llançament del qüestionari
Durant gener i febrer de 2021 es llança un qüestionari a agents territorials i de sectors estratègics per a la reactivació del Paranimf. El qüestionari se centrarà en cinc blocs: la necessitat del projecte, els usos actuals, les connexions territorials, els usos futurs i el model de gestió i participació. Els resultats d’aquesta exploració ens permetran aprofundir en el diagnòstic socioespacial d’aquest equipament i afinar en les possibles estratègies de reactivació.

Grup d’interés
Es crearà un grup de treball amb distints agents de perfil divers que tinguen interés i capacitat d’acció o influència en la possible recuperació i gestió d’aquest gran equipament.

Jornada Pla d’usos
S’organitzarà una jornada de treball i socialització del projecte per tal de definir de forma col·laborativa criteris que hagen de regir el futur pla d’usos i gestió del Paranimf.

Continuïtat
Definirem amb el grup de treball consolidat un pla de seguiment que ens permeta continuar avançant en la futura recuperació d’aquest edifici patrimonial en concret i del conjunt de l’antiga Universitat Laboral de Xest en general.